Σήμερα Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 η γιορτή της Αγίας Μαρίνας

Δράση 2η

Επισκεφθήκαμε ένα φαρμακείο της πόλης μας και μιλήσαμε με τον φαρμακοποιό Αντώνη Ποταμόπουλο ο οποίος μας εξήγησε την χρησιμότητα του επαγγέλματός του και τον τρόπο που δουλεύει ένα φαρμακείο εξυπηρετώντας τους πολίτες. Μας υποδέχτηκαν με ευγένεια και μας χάρισαν μικρά αναμνηστικά δωράκια. Μια δράση χρήσιμη στο άμεσο μέλλον.

Κατόπιν επισκεφθήκαμε πολλά σημεία της πόλης της Βέροιας και τα προτείνουμε και σε εσάς ως καθημερινές αποδράσεις χρήσιμες και ενημερωτικές για γονείς και παιδιά, για τουρίστες και για όλους εμάς που ίσως δεν γνωρίζουμε αρκετά καλά όλα τα αξιοθέατα της πόλης που ζούμε. Η Βέροια λοιπόν όπως την οραματίστηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Χασιώτης, δίνοντας πνοή σε παλιά αρχοντικά, αξιοποιώντας όλα τα αξιόλογα μέρη, δίνοντας νόημα και ουσία στο σήμερα διατηρώντας τον κρίκο που τα δένει μαζί μας με το χθες.

Η Μπαρμπούτα που μέσα της κυλάει ο Τριπόταμος, το Αρχοντικό των Βλάχων, το Αρχοντικό Αναστασίου, ο Όλγανος, η Εβραϊκή συναγωγή. Γλιστρήσαμε στα σοκάκια και μυρίσαμε το άρωμα μιας πόλης που διατηρεί ζωντανή την παράδοση και την χαρίζει απλόχερα σε όλους όσους την ψάχνουν.

Αγαπάμε και προβάλουμε τον τόπο μας.