Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Δράση 8η

Μια ηλιόλουστη μέρα στη Βέροια. Δράση με θρησκευτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο. 

Ξεκινάμε την περιήγηση απο την πανέμορφη Παναγία Δοβρά που η χάρη Της φιλοξενεί και την εκκλησία του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Η Εβραίική Συναγωγή όπως αντέχει μέχρι σήμερα στο χρόνο και χρησιμοποιείται για μουσικές συναυλίες και δρώμενα. Το σπίτι του Συλλόγου Βλάχων με τη μεγάλη ιστορία της βλάχικης κοινότητας των μεγάλων Εθνικών Ευεργετών. 

Στην Παναγία Σουμελά, την Μάνα όλου του κόσμου που σκεπάζει με την αγάπη Της όλους μας και προστατεύει τους αδύναμους. Ανάβουμε κερί προσευχόμαστε. Στον χώρο της Παναγίας του Βερμίου δεσπόζει περήφανο το Μελισσανίδειο Ίδρυμα. Μεγάλη προσφορά των αδερφών Μελισσανίδη εις μνήμην των γονέων τους. 

Το αστέρι της Βεργίνας μας οδηγεί στον χώρο των Αρχαίων Αιγών με τους ξακουστούς Τάφους των Βασιλιάδων και το Μουσείο με τα μοναδικά εκθέματα. Εθνική περιουσία αιώνων η γή που γέννησε τον Μέγα Αλέξανδρο. 

Το φράγμα του ποταμού Αλιάκμονα στη Βέροια, μια απο τις υπέροχες όχθες του, που προσκαλεί τον κάθε επισκέπτη στα καταπράσινα νερά του. 

Το παλαιό κτήριο των Δικαστηρίων της Βέροιας. Ανενεργό σήμερα καθότι λειτουργούν σε ένα υπερσύγχρονο κτήριο στην είσοδο της πόλης. Το μέλλον του παλαιού κτηρίου στην Πλατεία Ωρολογίου δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα. Δεσπόζει επιβλητικό και αρχοντικό.