Την εκδήλωση χαιρέτησε η Εθελόντρια Διευθύντρια του ΚΕΜΑΕΔ Μελίνα Δαμιανίδου Μιχαηλίδου, ο Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Ιατρός - Νευρολόγος Γιώργος Τσαλέρας, ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Θεσσαλονίκης Χρήστος Μήττας, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και η εκπρόσωπος του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας Ελισάβετ Γεωργάκαρου.

Χαιρετιστήριο μήνυμα έστειλε κι ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Βεσυρόπουλος διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση υλοποιεί προγράμματα για τα ΑμεΑ και θα έχει συνέχεια, ενώ την στήριξή του στο Κέντρο εξέφρασε και ο κ. Βοργιαζίδης.

Σήμερα τα παιδιά του Κέντρου επέδειξαν το μεγαλείο της ψυχής τους, την λεβεντιά τους, όπως έκαναν και οι ήρωες του ’21, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.

Την επιμέλεια της παράστασης είχε η Ελένη Αναγνώστου και τις χωρογραφίες των ΑμεΑ του Κέντρου και των εθελοντών επιμελήθηκε η Μελίνα Παπαδοπούλου με τη συνεργασία της Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας.

Τραγούδησαν οι: Γιάννης Βαϊδης, Ανθή Καλαϊτζίδου, Ελίζα Κοτρίδου, π. Μακάριος Λιακόπουλος, Γιώργος Σαλαπασίδης, Δέσποινα Χατζόγλου και μέρος της Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ».

Κείμενα απήγγειλαν οι: Αθανάσιος Μανιόπουλος, Χαρά Κοντού, Λευτέρης Κορυφίδης.

Διδασκαλία κειμένων: Κώστας Αποστολίδης

Χόρεψε το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας.

Τέλος να σημειώσουμε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, ο Παύλος Γκόγκος, μαθητής του Κέντρου, υπό την καθοδήγηση του ζωγράφου Δημήτρη Μαυροκεφαλίδη, ζωγράφιζε έναν πίνακα, με αναπαράσταση της Επανάστασης. Όταν θα είναι έτοιμος ο πίνακας, θα δημοπρατηθεί ώστε να καλυφθούν τα έξοδα του.

Νωρίτερα, στο φουγιέ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών οι επισκέπτες προμηθεύτηκαν τα δωράκια τους από το Χριστουγεννιάτικο bazaar, με δημιουργίες των παιδιών του Κέντρου.

Πηγή: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ