Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που τιμάται στις 3 Δεκεμβρίου, το Κέντρο Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες διοργάνωσε μουσική βραδιά αφιερωμένη μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού Μαρινέλλα.

Οι πολίτες της πόλης έδειξαν την συμπαράστασή τους στα παιδιά του Κέντρου κι επικράτησε το αδιαχώρητο στον Χώρο Τεχνών Βέροιας.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Εθελόντρια Διευθύντρια του ΚΕΜΑΕΔ Μελίνα Δαμιανίδου Μιχαηλίδου, λέγοντας ότι η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για τους ανθρώπους της Μέριμνας. Την εκδήλωση ετοίμασαν με πολύ κόπο και αγάπη οι συνεργάτες του ΚΕΜΑΕΔ και είναι αφιερωμένη στην Μαρινέλλα. Την εκδήλωση ευλόγησε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κκ Παντελεήμων, λέγοντας ότι τη σημερινή ημέρα γιορτάζει το ΚΕΜΑΕΔ, τα παιδιά του κέντρου και οι συνεργάτες του. Αυτή η ξεχωριστή ημέρα μας θυμίζει πόση θέληση και υπομονή χρειάζεται για να αξιοποιήσει τις δεξιότητες που διαθέτει για να επιτύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα. Κι ακόμη πόσα πολλά μπορούν να καταφέρουν τα παιδιά μας, όταν κάποιοι άνθρωποι με πολλή αγάπη κι αξιέπαινο ζήλο εργάζονται μέσα σε δύσκολες συνθήκες, οικονομικές κ.α. να βοηθήσουν αυτά τα ταλαντούχα παιδιά, να καλλιεργηθούν και να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους. Να αποκτήσουν προοπτικές αλλά και να χαρούν…. Η Μητρόπολη παρακολουθεί από κοντά το έργο που παρέχεται στο ΚΕΜΑΕΔ και συμπαραστέκεται με κάθε δυνατό τρόπο.Ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης απήυθυνε χαιρετισμό, προσφέροντας την στήριξή του στο ΚΕΜΑΕΔ.

Όταν η Μαρινέλλα έμαθε ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση, επικοινώνησε ο άνθρωπος που επιμελήθηκε το λεύκωμά της, ο δημοσιογράφος Φρέντυ Πιπιλάκης, ο οποίος διέθεσε 150 αντίτυπα του λευκώματος στο ΚΕΜΑΕΔ, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν στο Κέντρο.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Θεόφιλος Κορωνάς, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Βέροιας, μετέφερε τον χαιρετισμό του. Ο Δήμος Βέροιας ομόφωνα θα είναι στο πλευρό του ΚΕΜΑΕΔ, ώστε το σπίτι της Μέριμνας να είναι πάντα ανοιχτό προς όλους μας.Με την βοήθεια του φίλου της Μέριμνας, του καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Τσαχουρίδη, η Μέριμνα ήρθε σε επαφή με την μεγάλη καλλιτέχνιδα, την Μαρινέλλα, η οποία δυστυχώς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, αλλά ο ίδιος διάβασε τον χαιρετισμό που απέστειλε.Στο τέλος χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Τσαλέρας, Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΕΜΑΕΔ. Το πρόγραμμα άνοιξε σχολική χορωδία Βέροιας και η χορωδία "ΑΙΓΕΣ" ΒΕΡΓΙΝΑ υπό τη διεύθυνση της Ελένης Αναγνώστου.

Το μουσικό πρόγραμμα συνεχίστηκε με τους τραγουδιστές Γιώργο Μπελίρη, Στεφανία Γκουντουρά και Μαίρη Κουρουζίδου. Στη σκηνή τα παιδιά του Κέντρου τραγούδησαν και χόρεψαν, με τη βοήθεια της Σχολής Χορού Μελίνα Παπαδοπούλου. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος το κοινό συνόδευε στο τραγούδι και στο τέλος ξέσπασε σε θερμό χειροκρότημα.